Μύθοι και αλήθειες γύρω από το μακιγιάζ

Beauty and Makeup Tips
3 Σεπτεμβρίου, 2021

Όλες μας έχουμε ακούσει μύθους γύρω από το μακιγιάζ. Και ποια από εμάς δεν έχει ακούσει, πως δεν μπορούμε να συνδυάσουμε ένα έντονο eye makeup, με ένα έντονο κόκκινο κραγιόν; Ή πως το κόκκινο κραγιόν δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες;

Ήρθε η ώρα λοιπόν, να καταρρίψουμε χρόνιους μύθους στο μακιγιάζ και να μιλήσουμε για αλήθειες!

Για να βρεις τη σωστή απόχρωση foundation, πρέπει να τη δοκιμάσεις στον καρπό του χεριού σου.

Να ένας μύθος, που ερχόμαστε να καταρρίψουμε. Στην πραγματικότητα, ο καρπός του χεριού μας δεν έχει το ίδιο χρώμα με του προσώπου μας. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου το πρόσωπό μας μαυρίζει περισσότερο από τους καρπούς, είναι σίγουρο ότι το tip με τον καρπό δεν θα αποδώσει. Τι μπορείς να κάνεις; Δοκίμασε το νέο makeup foundation σου, στο σημείο μεταξύ προσώπου και λαιμού, για να διαπιστώσεις αν η απόχρωση, σου ταιριάζει.

Το concealer εφαρμόζεται πριν το foundation.

Ακόμη ένας μύθος γύρω από το makeup! Κάνε απλά, αυτό που σε βολεύει. Αν θέλεις άπλωσε πρώτα το foundation σου και στη συνέχεια, πρόσθεσε το concealer σου, στις περιοχές που θέλεις να φωτίσεις ή να καλύψεις. Με αυτόν τον τρόπο, το makeup σου δείχνει πιο φυσικό και ανάλαφρο. Είναι στο χέρι σου!

Δεν βάφουμε έντονα μάτια και χείλη μαζί.

Πρόκειται για τον πιο ευρέως γνωστό μύθο, γύρω από το makeup. Και εμείς είμαστε εδώ, για να τον καταρρίψουμε. Στην πραγματικότητα, το makeup υπάρχει, για ν’ αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας. Έτσι λοιπόν, μπορεί κάλλιστα να θέλουμε να τονίσουμε και τα χείλη και τα μάτια μας. Τι πρέπει όμως να προσέξεις! Τους χειμερινούς μήνες, σε μια βραδινή έξοδο είναι όμορφο να τονίσεις τα δυνατά σημεία του προσώπου σου, σε συνδυασμό με ένα πολύ απλό χτένισμα και outfit. Αντιθέτως, τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου κυριαρχεί περισσότερο το “no makeup” makeup, ο συνδυασμός έντονου eye makeup και χειλιών δεν συνίσταται τόσο.

Αν και υπάρχουν διάφοροι μύθοι και αλήθειες γύρω από το makeup, αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέπει από το να πειραματιζόμαστε, μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. Δοκίμασε λοιπόν, όλες τις αποχρώσεις κραγιόν που σου αρέσουν, σε οποιαδήποτε υφή. Παίξε με διάφορα eye looks, με χρωματιστές σκιές και πολύχρωμες mascaras. Επίλεξε τη σειρά που εσύ επιθυμείς να εφαρμόσεις τα καλλυντικά σου και κάνε αυτό που σου αρέσει!