Το ιδανικό μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα ματιών σου

Beauty and Makeup Tips
12 Αυγούστου, 2022

Βασικός παράγοντας για την επιλογή του μακιγιάζ που θα κάνεις φυσικά και είναι αυτό που σου αρέσει και βλέποντάς το πάνω σου, σου φτιάχνει τη διάθεση. Αν όμως μετά από αυτό το κριτήριο σου μένουν αρκετές επιλογές και δεν μπορείς να αποφασίσεις σου έχουμε μία συμβουλή που θα σε διευκολύνει. Μπορείς να επιλέξεις το μακιγιάζ σου ανάλογα με το χρώμα των ματιών σου, και τι θα τα αναδείξει περισσότερο.

Αν λοιπόν έχεις,

 • Καστανά μάτια
  Σε γενικές γραμμές ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις των σκιών σε αυτό το χρώμα ματιών. Θα μπορούσαμε όμως να πούμε ότι αναδεικνύονται καλύτερα με τις μοβ αποχρώσεις και τις σκούρες πράσινες. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία προτίμησε επίσης και τις μεταλλικές υφές στις σκιές, ειδικότερα τις μπρονζέ, τις χρυσές και τις κεχριμπαρένιες.
 • Μελί μάτια
  Η πιο ταιριαστή απόχρωση εδώ είναι το απαλό χρυσό αλλά φυσικά και το σμαραγδί. Απέφυγε τις μπλε αποχρώσεις και τις πολύ έντονες μεταλλικές υφές.
 • Γαλάζια μάτια
  Απογείωσε το βλέμμα σου με σκιές σε ουδέτερους τόνους, πιο γήινους αλλά και γκρι. Προτίμησε επίσης αποχρώσεις όπως το navy blue, το χρώμα της σαμπάνιας αλλά μην φοβηθείς να επιλέξεις και το μαύρο.
 • Πράσινα μάτια
  Αν ανήκεις εδώ, μπορείς να επιλέξεις σκιές σε ροζ και χρυσές αποχρώσεις. Ακόμα και ένα κόκκινο eyeliner θα τονίσει εκπληκτικά αυτό το χρώμα των ματιών.