Τρόποι να καταπολεμήσεις τα ξηρά χείλη

Beauty and Makeup Tips
21 Νοεμβρίου, 2022

Τους χειμερινούς μήνες, πολλές από εμάς παρατηρούμε οτι το κρύο και η έλλειψη υγρασίας επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα μας. Ειδικότερα στη περιοχή των χειλιών ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο το οποίο χρήζει καθημερινής φροντίδας. Πέρα από το αίσθημα της ενόχλησης στα χείλη, πολλές είναι οι φορές που καταλήγει να είναι ακόμα και επίπονο. Ας δούμε λοιπόν κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αντιμετωπίσεις τα ξηρά χείλη:

-Απολέπιση με scrub

Υπάρχουν ειδικά scrub χειλιών τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος από τη περιοχή και επιτρέπουν στο προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις μετά για ενυδάτωση να λειτουργήσει καλύτερα. Αν προτιμάς να φτιάξεις μόνη σου scrub, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις σε ζάχαρη λίγο ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας και κάνε την απολέπιση με απαλές κινήσεις γύρω από την περιοχή που έχει ξεραθεί.

-Μάσκες Χειλιών

Αφού έχεις ολοκληρώσει τη διαδικασία της απολέπισης, σειρά έχει η ενυδάτωση. Ο καλύτερος τρόπος να προσθέσεις ζωντάνια και πάλι στα χείλη σου είναι η χρήση μιας μάσκας νυκτός. Οι βραδινές ώρες είναι το διάστημα στο οποίο το σώμα θεραπεύεται και τα κύτταρα τα οποία έχουν αφαιρεθεί από το scrub, επανέρχονται. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μάσκες καθόλη τη διάρκεια της μέρας, όσες μέρες της εβδομάδας θέλεις!

-Φυσικές Θεραπείες

Αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις φυσικά προϊόντα που έχεις στη κουζίνα σου για ενυδάτωση, η αλόη θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος! Οι βιταμίνες τα αντιοξειδωτικά και τα αντιφλεγμονώδη που εμπεριέχονται μέσα σε αυτή ενυδατώνουν το κατεστραμμένο δέρμα. Τοποθέτησε λίγη ποσότητα στη περιοχή που έχει ξεραθεί και άφησε την αλόη να κάνει τα μαγικά της! Αν δε σου βρίσκεται αλόη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πράσινο τσάι ή μέλι το οποίο κατέχει τις ίδιες αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

-Βάλε το Νερό στην Καθημερινότητα σου

Η αφυδάτωση είναι σημαντικός παράγοντας που προκαλεί ξερά χείλη. Η έλλειψη υγρασίας στα χείλη είναι ένα σύνηθες φαινόμενο όταν ξεχνάς να πίνεις νερό. Γι’αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να βάλεις στην καθημερινότητά σου το νερό και να μη το αμελείς. Πέρα από τα ξηρά χείλη θα ενυδατώσει το δέρμα σου γενικότερα και θα γίνει πιο φρέσκο και λαμπερό από ποτέ!